Blogg

Persefoni Nestorudi är Månadens Konstnär

Posted on

Persefoni NestorudiDet finns inga gränser i den stockholmsbaserade konstnären och byggnadsingenjör Persefoni Nestorudis verk. Hon förkastar begränsningar och går dit hennes kreativa musa vill att hon ska gå. Ett ögonblick kan det resultera i en hänryckt studie av kvinnokroppen, för att nästa ögonblick bli ett djärvt abstrakt uttalande. Hennes dukar fylls av livfulla färger, ojämn struktur och glänsande ytor. En tavla kanske tycks påverkad av det klassiska medan nästa påminner om popkultur. Det är de oändliga möjligheterna som håller elden brinnande hos denna futuristiska tänkare

När visste du att du ville bli konstnär?

Jag kände på mig i ganska tidig ålder att jag ville arbeta med händerna, skapa och få vara kreativ. Oavsett om jag tagit en längre väg för att komma hit, så har drömmen och målet att få arbeta med konst alltid funnits hos mig.

Hur utvecklade du din stil?

Jag kan inte påstå att min stil är färdigutvecklad, jag tror att man inspireras och utvecklas hela tiden. Men den stil jag har idag har jag utvecklat genom mycket övning, skisser och genom att försöka lära mig om människans anatomi. De abstrakta verken är oftast en känsla jag vill förmedla, mindre fokus på teknik och detaljer och mer fokus på känslor där jag vill släppa lös kreativiteten och bara vara i den stunden. Där låter jag verken växa fram.

Varför anser du att konst är viktig?

Varför jag anser att konst är viktigt… jag kan bara utgår från mig själv nu, för mig är det en form av terapi, när jag står och målar så finns inget annat för mig då, tid och rum försvinner. Jag landar, det ger mig energi, motivation och glädje. Det är något speciellt med konst, det är magiskt. Det är lika rofyllt för mig att betrakta andras konst som att jobba med min egna. För mig är det näring för själen.

Vilken konstnär har påverkat dig mest och varför?

Jag har påverkats av både äldre konstnärer och nya genom åren och det har varit allt från grafittikonstnärer till renässanskonstnärer. Jag besökte Mona Lisa i Louvren för fem år sedan, det var kärlek vid första ögonkastet. Om jag kunde så skulle jag sitta i timmar och titta på henne. Jag fascinerades av ljuset, tekniken och den vackra, mystiska blicken Leonardo Da Vinci fick till. En av de nya konstnärerna som jag inspireras av heter Charmaine Olivia, jag älskar hennes stil och djupet hon får i sina verk.

Länkar:

Mind Body Soul av Persefoni NestorudiKate Moss av Persefoni Nestorudi