Blogg

Jambalaya, torsk med champagnesås och vegetarisk lasagne

Posted on

lasagne torsk med champagnesås jambalaya

Att äta lunch i Kaknästornets restaurang är inte bara en kulinarisk upplevelse. Här uppe har vi den bästa utsikten över Stockholm. Och ni kan njuta av den sköna avkopplande stillheten, som kanske kan jämföras med att flyga segelflygplan.

Lunchen serveras vardagar 11.00 – 15.00 och inkluderar sallad, smör, bröd, bordsvatten och kaffe/te. Boka bord här.

Jambalaya New Orleans

Tänk att det redan är V28! Sommaren är verkligen här nu och det är varmt ute. Veckans kötträtt är Jambalaya New Orleans med majskyckling. Jambalaya har både franskt och spanskt påbrå. En del anser att den liknar paella, men man använder inte saffran. Andra tror att rätten kommer från Provence. I New Orleans är det en kreolsk rätt med tomat och kyckling och ris, och det är underbart gott. Cajunversionerna har mindre tomat och mera skaldjur. Vår jambalaya lagas med majskyckling, alltså kyckling som fötts upp på majs. Detta gör att de växer långsammare och blir större och att de smakar helt fantastiskt!

Ugnsbakad torsk med champagnesås, grön sparris och krossad potatis smaksatt med vit tryffel

Fiskrätten denna veckan är en ljuvligt somrig ugnsbakad torsk med champagnesås, serverad med grön sparris och krossad potatis som smaksatts med vit tryffel.

Vit tryffel anses vara en av världens mest exklusiva tryffelsorter. Den växer under jorden i Italien, Slovenien, Kroatien och Serbien. Nästan all vit tryffel som produceras i Italien kommer från Alba i Cuneo och kallas ofta Albatryffel. Världens största vita Albatryffel vägde närmare 1,9 kilo. En vit tryffel på 1,5 kilo hittades nära Pisa 2007 och såldes på auktion för 330 000 dollar. En annan vit tryffel som vägde 750 gram och hittades i norra Italien såldes för 143 000 euro.

På veckans lunchmeny finns Caesar Sallad, en gudomligt god sallad med kyckling och bacon. Salladen föddes faktiskt i Tijuana i Mexiko. Skaparen var en italiensk invandrare, Caesar Cardini, som ägde flera restauranger som kallades Caesars – vad annat?

vegetarisk lasagne

Vår vegetariska den här veckan är lasagne med bladspenat och parmesanost. Detta är ett utmärkt val även för den som vill ha en köttfri dag, eller kanske helt enkelt en lättare lasagne. Spenat är rikt på järn och K vitamin.

Affärslunch serveras alla dagar och ni kan välja två- eller trerättersmeny. Till förrätt serveras vår välkända Toast skagen med löjrom. Huvudrätten är Biff med rostad potatis, portabello, grön sparris samt bearnaise och sås borderlaise. För den som vill ha efterrätt serverar vi Citron sorbet med blåbär och inlagda kumqats.

Välkomna upp! Och smaklig spis!