Lunch

sl-rest_020b

 

Njut av dagens lunch med utsikt över Stockholm

Lunchen är en oas mitt på dagen. Ta vara på tiden genom att ge kroppen kraft för eftermiddagen.
Ta tillfället i akt för att vila eller passa på att hålla en avslappnad affärslunch.

Atmosfären i Kaknästornets restaurang öppnar upp för avkoppling och diskussion samtidigt som ni
kan njuta av en fantastisk vy av Stockholm. Här kan du ta del av vad vi erbjuder som Dagens lunch
under den kommande veckan!

Besöker du oss ofta? I restaurangen säljs lunchhäften, 11 luncher för 1250:- (en lunch gratis)

Boka bord för att undvika hissavgiften!

 

Dagens lunch, 11.00-15.00, V13, 125:-/PP  

Inkl. sallad, bröd, bordsvatten och kaffe/te

 

Torsdag 30/3

Pocherad kolja med vitvinsås, fänkål, äpple, handskalade räkor och dillkokt potatis

Bolognese på långkokt högrev med tagliatelle och riven parmesan

Fredag 31/3

Örtbakad sej med rotselleripurè, skaldjurssås och friterad grönkål

Rödvinsbrässerad högrev med champinjoner, sidfläsk, picklad rödlök och potatispuré

Veckans vegetariska

Het ragu på röda linser med myntayoghurt och blandade bönor

 Veckans soppa

Skaldjurssoppa med handskalade räkor och krutonger

 

Alltid på Kaknästornet under lunchen

Toast Skagen 135:-

Biff  med choronsås och pommes 195:-

Tornets Hamburgare 185:-

Fisk och skaldjursgryta med saffransaioli 195:-

Glass med bär 75:-

Kladdkaka med vispad grädde/glass 75:-

 

 V14

Måndag 3/4

Långbakat högrev med brända tomater, rödvinssky och rostad potatis

Rimmad torsk med brynt smör, 63 gradigt ägg, syltad citron, pepparrot, kokt potatis och handskalade räkor

Tisdag 4/4

Rödvinsbrässerad oxkind med potatispure smaksatt med Västerbottensost, champinjoner, friterad lök och rökt sidfläsk

Rödspätta fylld med lax och skaldjursmousse med gräslöksveloutè, dillkokt potatis och rostad broccoli

Onsdag 5/4

Kalvstek med champinjonsås, björnbärskompott, pressgurka och persiljepotatis

Pocherad kolja med lättrökt lökcrème, champinjoner, kräftsmörad skaldjursbuljong och rotselleri

Torsdag 6/4

Porchetta på spädgris med smörad äppelcidersky, potatispure smaksatt med rostad vitlök och friterad grönkål

Inkokt regnbåge med skärgårdssås, picklad rödlök, ljummen potatissallad och rimmad gurka

Fredag 7/4

Confiterad majskyckling med rotselleri, picklad rödlök och rökt chiliaioli

Vittvinspocherad långa med citrusvelouté, palsternacka, rödbetscrème och rostad mandel

Veckans vegetariska

Långbakad rotselleri med lättrökt lökcrème, spenat, rostad mandel, gulbetor och brynt smör

 Veckans soppa

Spenatsoppa med kokt ägg och brynt smör