Blogg

Klassiska kött recept av Bengt Johan Appelgren

Posted on
Bengt Johan Appelgren intervjuas av Thailändska journalist

Kaknästornets chef de cuisine Bengt Johan Appelgren intervjuas av Thailändska journalister i restaurangen.

Färs: 50 personliga och klassika recept är en ny kokbok av vår egen chef de cuisine, Bengt Johan Appelgren. Låt dig inte luras av det opretentiösa yttre utformningen. Den här kokboken är en pärla. Här kan du lära dig om allt som har med tillverkningen av färs att göra på ett så kunnigt och medryckande sätt att man känner sig frestad att rusa ut och köpa en bra köttkvarn för resten av hushållspengarna!

Färs av Bengt Johan Appelgren

Recepten är utmärkta och presenteras på ett tydligt och enkelt sätt. Här finns allt en färs-älskare kan önska: från fyllda vinblad till korv. Däremellan en uppsjö av både vanliga och ovanliga recept från en mycket kunnig matexpert. Det kanske allra bästa är Bengt Johans bästa tips till recepten.

Exempelvis:

Peta aldrig med fingrarna i kvarnen och avsluta alltid med två potatisar för att tömma kvarnen på rester.

Bengt Johan började sin karriär som 19-åring på Riche. Han har även jobbat som privat kock åt många kända idrottsmän och artister. Han har lagat mat åt bl a Mikael Persbrandt, Eva Dahlgren och H.M. Konung Carl XVI Gustaf.

En mycket trevlig och användbar kokbok som rekommenderas varmt.