Blogg

​Cecilia Ströyer är Månadens Konstnär

Posted on

'Uncut Diamond' av Cecilia Ströyer

Cecilia Ströyer är en abstrakt konstnär som gjorde sin debut 2010 med utställningen ‘Själens befrielse’. Sedan dess har hon skapat fyra samlingar. Hennes medium är akryl.

När visste du att du ville bli konstnär?

Jag har aldrig tänkt: jag vill bli konstnär. Att utrycka mig kreativt är något som alltid fallit sig naturligt för mig. Vare sig det är att måla , skriva eller skapa musik så har det alltid varit ett behov som tillfredsställer mig på ett djupt plan som jag har svårt att vara utan.

Cecilia Ströyer

Hur utvecklade du din stil?

Min stil har utvecklats organiskt med min resa genom livet, ju mer jag släpper på rädslor och vågar leva mer fullt ut speglas det i min konst.

Varför anser du att konst är viktig?

Konst kan vara otroligt inspirerande; det kan få oss att upptäcka oss själva. Konst skapar rum for gemenskap, men även utrymme för ifrågasättande av samhällets normer och strukturer, vilket jag tycker är i allra högsta grad relevant.

Vill du bli Månadens Konstnär på Kaknästornet? Läs mer om programmet och skicka in din ansökan här.

För mer information om Cecilia Ströyer besök: