Blogg

Färga hösten rosa med rosa bandet 2015

Posted on

rosa bandet 2015

Ofta anses oktober vara höstmånaden framför alla. Här på Tornet är hösten så underbart vacker! Skogarna runt omkring oss skiftar färg och kommer att glöda i rött, orange och gult den här månaden. Boka bord till lunch och kom upp och beskåda Stockholm i höstskrud!

Oktober har internationellt blivit den rosa månaden; månaden då vi bär rosa band för att stödja kunskapsspridningen och forskningen om bröstcancer. Varje år får 7 800 svenska kvinnor bröstcancer. Det innebär att minst var nionde kvinna drabbas. De flesta är över 60 år och endast knappa fem procent är yngre än 40. Drygt 80 procent av de som drabbas överlever idag. Rosa bandet kämpar för att de resterande 20 procenten inte ska få sjukdomen. 2015 års band har designats av arkitektfirman Claesson Koivisto Rune.

Rosa bandet startade hösten 1991 i New York, då Susan G Komen Breast Cancer Foundation delade ut rosa band till alla deltagarna i deras “Race for the Cure”. Samma år engagerade sig även Evelyn Lauder från kosmetikajätten Estée Lauder i kampanjen och man delade ut rosa band i företagets sminkdiskar.

Kampanjen pågår under hela oktober månad. Besök cancerfonden.se/rosabandet för mer information.