Blogg

Fem dagar kvar till brunch kick off!

Posted on

Kaknästornets brunchbuffé

Om fem dagar kommer brunchen tillbaka! De som upplevt den redan vet vad vi talar om; för den oinvigde är det en underbar familjefest varje helg hos Kaknästornet under vinterhalvåret. Skynda på att boka bord till ett av Stockholms stora höstevenemang!

Vad är en Brunch?

Vad är då en Brunch? En sammandragning av orden breakfast och lunch. Som måltid uppstod den i England i slutet av ca 1895 och blev populär i USA på 1930-talet.

Punch magazine, beskrev brunch som en måltid efter gudstjänsten med ”en början av frukosträtter med kaffe och te, sedan tyngre rätter som kött, fisk, diverse pajer och annat.” Man påpekade även att brunch “gör dig på gott humör, nöjd med dig själv och andra och sopar undan veckans bekymmer och problem”.

Vad ingår i en Brunch?

Brunchen genomgick en förvandling när den blev populär i USA, där man ofta serverar brunchbuffé på universiteten och i det militära. Den har utvecklats världen över och är populär vid högtider som bröllop, Alla Hjärtans Dag, och Mors Dag. I Dubai äter man fredagsbrunch, och på brunchmenyn i Kanada serveras Montreal-bagels, med diverse tillbehör och champagne.

Den “traditionella” brunchen bestod av rätter gjorda på kycklinglever, kött, ägg, bacon, som Steak and Kidney Pie, äggröra med bacon, kippers eller annan rökt fisk. I New York lade man till Eggs Benedict och Bagels med rökt lax.

På 1930-talet blev Chicago något av en brunch-huvudstad, eftersom en mängd Hollywood-stjärnor klev av det transkontinentala tåget där för att äta brunch och dricka Bloody Marys, Bellinis och Mimosa.

Brunch idag

Idag är brunch ett härligt sätt att äta tillsammans, hela familjen, allt vad de tycker om, utan att föräldrarna måste laga en massa mat under helgen.

En generös brunch består av äggrätter, kötträtter, rökt fisk, korv sallad, kallskuret, grönsaksrätter och olika efterrätter. Kaknästornets generösa brunch är med rätta både älskad och efterlängtad, men menyn är hittills en hemllighet!

Om man ska sammanfatta vad brunch är kanske man kan citera en Simpsons-episod där måltiden beskrevs så här: “Det är inte riktigt frukost, det är inte riktigt lunch, men det kommer med en skiva melon på slutet. Man får inte det man får till frukost, men man får ett gott mål mat.”

Så, skynda på och boka bord till premiären på lördag och söndag och avnjut vår brunch på Stockholms allra högsta nivå!